Balıkçı Barınağı Çalıştayı

Balıkçı Barınağı Çalıştayı

By In Haberler On 10 Ocak 2018


MERSİN KENT KONSEYİ BALIKÇI BARINAĞI ÇALIŞTAYI

Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararı ile Mersin’de yapılması planlanan “Balıkçı Barınağının Yeri” konulu Çalıştay, 13 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Amaç;

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlatılan “Balıkçı Barınağı Projesi” ile ilgili Meslek Odaları, STKlar, Üniversite Temsilcileri, İl Müdürlükleri’ni Kent Konseyi olarak bir araya getirmek ve geniş kapsamlı bir komisyon kurulmasını sağlamak.

Balıkçı Barınağı için düşünülen ALDEN SİTESİ ÖNÜ, şehrimizin yaşam alanı olması nedeniyle uygun bulunmamasından dolayı yeni yer tespiti için komisyon kurulması.

Yerel Yönetimlerde Kültür-Sanat Planlaması sunumu;

Mersin ilinde yeni bir Balıkçı Barınağı ihtiyacının bulunduğu, bunun için en uygun alanın ise daha geniş bir alandan istifade edilebilecek olan Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu’nun yanındaki batı ve doğu noktaların olduğu tespit edilmiştir.

Yeni bir Balıkçı Barınağı yapılmaması halinde de Karaduvar Balıkçı Barınağı’nın revize edilerek modernizasyonunun yapılmasıyla, balıkçılarımızın sorunlarının kısa vadede çözüme kavuşturulacağı değerlendirilmiştir.

TAVSİYELERİMİZ;

Halihazırda Balıkçı Barınağı olarak tespit edilen yerin bir an evvel Mersin’e kazandırılması.