Sarıkeçililer Çalıştayı

Sarıkeçililer Çalıştayı

By In Haberler On 10 Ocak 2018


MERSİN KENT KONSEYİ SARIKEÇİLİLER ÇALIŞTAYI

Mersin Kent Konseyi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu’nda Sarıkeçili Göçerlerin de katıldığı, 2 Aralık 2014 tarihli bir Çalıştay düzenlenmiştir.  Çalıştaya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Üniversitesi ile Gülnar, Aydıncık ve Silifke Kaymakamlıklarının Temsilcileri ile Sarıkeçililer, Yörük ve Türkmen Derneklerinin Temsilcileri ve Sarıkeçili Göçerler katıldı. Sarıkeçililer ile ilgili bir ön çalışma grubu kuruldu.

Amaç;

Sarıkeçili Göçerlerinin karşılaştığı sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerileri ele alınıp çözüm üretilmesini sağlamak.

Sonuç;

Çalıştay sonunda ön çalışma grubu kurularak, Göçerlerle ilgili güzergâhların belirlenmesi, diğer sorunların komisyon genişletilerek ele alınması ve hazırlanacak nihai raporun ilgili kurumlarla paylaşılmasına karar verildi.

TAVSİYELERİMİZ;

Sarıkeçililerin Mersin Turizminde rol almaları (örneğin; bisiklet ve yürüyüş yollarının Sarıkeçililerin yaşam alanlarına yapılması), bunun yanında Sarıkeçililerin çocukları için belli noktalarda eğitim çadırlarının kurulması, yaşam koşullarına uygun meslek edinmeleri için (örneğin: rehberlik) projelerin üretilmesi önerimektedir.