Uyuşturucuyla Mücadele Çalıştayı

Uyuşturucuyla Mücadele Çalıştayı

By In Haberler On 10 Ocak 2018


UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI

Mersin Kent Konseyi tarafından 30.04.2015 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Uyuşturucuyla Mücadele” konulu bir çalıştay düzenlenmiştir.

Sonuç;

Çalıştay sonucunda çalışmaların iki komisyon yardımıyla sürdürülmesi kararı alınmıştır.

1.Komisyon:

Uyuştucuyu önleme adına çocuklar için okul sonrası  ve tatillerde sanat, kültür, spor ve çevre bilinçlerini geliştirecek  kurslar organize edeceklerdir. Mersin Kent Konseyi koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü, BŞB Spor Daire Başkanlığı, Akdeniz Toplum Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile ilgili Belediyelerin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile  planlaması yapılacaktır. Çağ Üniversitesi, ailelere ve çocuklara belli aralıklarla Farkındalık ve Rehberlik Semineri düzenleyecektir.

2.Komisyon:

Riskli bölgelerde uyuşturucu alışkanlığı olan genç ve çocuklara yönelik bir çalışma yapılacaktır. Kent Konseyi koordinasyonunda Emniyet Müdürlüğü, Us-Der, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, AMATEM ve Sokak Çocukları Birliği ortaklığında oluşturulacak eylem planları,çocukların tekrar topluma kazandırılmasını amaçlamaktadır.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE 1. KURULTAYI

Uyuşturucula Mücadele Çalıştayı sonunda kurulan komisyonun ilk çalışması olan Uyuşturucuyla Mücadele Kurultayı, Çağ Üniversirtesi işbirliği ile Yenişehir Kültür Merkezi’nde dezavantajlı bölgelerdeki okulların velilerine yönelik yapılmıştır.

TAVSİYELERİMİZ;

Çocukların okul sonrası  aktivitelerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılması çocukların  kültür, sanat ve spora yönlendirilmesi.