25. Dönem Mersin Milletvekilleri Toplantısı

25. Dönem Mersin Milletvekilleri Toplantısı

By In Haberler On 12 Ocak 2018


Partiler üstü bir anlayışla “Mersin Lobisi” oluşturma toplantısını 22.08.2015 tarihinde, saat 12.00′ da, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 25. Dönem Milletvekillerimiz ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile gerçekleştirdik. Toplantıda; Mersinlilik (hemşehrilik) bilinci oluşması için bu toplantıların belli aralıklarla yapılması ve gerekli çabanın gösterilmesi kararlaştırıldı.

MERSİN KENT KONSEYİ’NDE MERSİN’İN SORUNLARI TARTIŞILDI.

Mersin ili Kent Konseyleri’nin ortak girişimiyle; Mersin Milletvekilleri, Mersin Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanları ve Mersin ili Kent Konseyleri Başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenlenmiştir.
Gündemi, “Mersin’in her düzeyde daha da iyi gelişebilmesi için eşgüdüm sağlamak” olan toplantıya yoğun bir katılım sağlanmıştır.
22 Ağustos 2015, Cumartesi günü, saat 12:00’da, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda, basına kapalı yapılan toplantı sonrasında aşağıdaki hususların bir sonuç bildirgesiyle kamuoyuna duyurulmasına karar verilmiştir.

1- Mersin kent birliğini sağlamak, Mersin’de yaşam kalitesi ve üretim gücünü artırmak üzere, siyasal takdir farklılıklarının ötesinde bir ortak akıl ve lobi faaliyeti oluşturmak,
2- Mersin geleneğinde hep yaşanan huzur ve kardeşliğe dayalı gündelik hayatın, güncel koşullar karşısında da sürmesini sağlamak,
3- Çalışmaların daha rasyonel ve kalıcı olabilmesi için bu toplantıları makul aralıklarla tekrarlamak,
4- Mersin İli Kent Konseyleri ortak iradesince aynı çalışmayı, seçim sonrası ortaya çıkacak yeni tablo kapsamında yapmak.

Mersinlilere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MERSİN KENT KONSEYLERİ PLATFORMU
(Mersin Kent Konseyi, Akdeniz Kent Konseyi, Anamur Kent Konseyi, Erdemli Kent Konseyi, Mezitli Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi, Toroslar Kent Konseyi, Yenişehir Kent Konseyi, Silifke Kent Konseyi)