Enerji Konferansı

Enerji Konferansı

By In Haberler On 12 Ocak 2018


Kent Konseyi Başkanlığı koordinasyonunda Çukurova Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Halime Ömür PAKSOY‘un “Enerji Depolama” konulu konferansı, 11 Aralık 2015 Cuma günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilmiştir.

Amaç ;

Kent Konseyi‘nin temel amaç ve görevleri ilke edinildiğinde -Mersin yerelinde, enerji politika ve stratejileri ile ilgili bir çalışma yapılması hedeflenmiş ve bu hedef doğrultusunda ilgili Sivil Toplum kuruluşlarının yer aldığı Enerji Komisyonu kurulmuştur. Komisyonca yürütülen çalışmada ana hedef; Mersin yerelinde üretilen, planlama ve inşaat aşamasında yer alan ve gelecek yıllarda yatırım olarak gerçekleştirilmek istenen enerji yatırımlarını saptamak ve güç potansiyelini ortaya koyarak bir bildiri/rapor oluşturmak amaçlanmıştır. Oluşturulan bildiri sonucunda Mersin yereline dair enerji politikaları üzerine yorum yapabilmek ve ortaya çıkan doğruları ifade edebilecek bir alan yaratmak da diğer amaçlarımız arasında yer almaktadır.

Sonuç;

Enerji Depolama Konferansı ile birlikte Mersin’in gerçekte NÜKLEER SANTRALE ihtiyacı olmadığı, Türkiye’nin en çok güneş alan merkezlerinden biri olduğu ve bu yönüyle -öncelikle, mevcut doğal kaynaklarını kullanması gerektiği sonucu ortaya çıkmıştır. RES LER, GÜNEŞ ENERJİLERİ ile Mersin, kendisine yetecek enerjiyi kullanmalıdır.