Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı

Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı

By In Haberler On 12 Ocak 2018


Mersin Kent Konseyi’nin evsahipliğini yaptığı Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı 02.10.2015 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı – Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya, Türkiye genelinden 35 Kent Konseyinin yöneticileri katıldı.

Amaç;

Kentlerde yapılan uygulamaları analiz etmek ve şehirlerimizin deneyimlerini birbirlerine aktarma imkânını sağlamak.

Programda, Mersin Kent Konseyinin “Kushimoto Sokağı Ne İstiyor?”, Adana Kent Konseyinin “Engelsiz Adana Çalıştayı ve Stratejik Plan Önerileri”, Çanakkale Kent Konseyinin “Çanakkale Kent Konseyi Kent Eylem Planı”, Gaziantep Kent Konseyinin “Gaziantep Kamil Ocak Spor Kompleksi Plan Değişikliği Raporu” ve Bursa Kent Konseyinin “Bursa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Çalıştayı” başlıklı çalışmaları tartışılmıştır.

Sonuç;

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina LOKMANOĞLU toplantıda yaptığı konuşmada;  “Katılımcılığı ve demokrasi anlayışını biraz da olsa geliştirebileceğimizi gördüğümüz zaman mutlu oluyoruz. Kentlerimize faydalı olduğumuz zaman mutlu oluyoruz. Mersin Kent Konseyinin bu seneki teması; işbirliği. Ve bu işbirliğini de sizinle birlikte başlatmış olduk. Umarım bu işbirliğinden çok güzel şeyler çıkar. Sizin çalışmalarınızdan biz faydalanırız, bizim çalışmalarımızdan siz faydalanırsınız. Tavandan tabana hareketi daha hızlandırmamız gerekiyor. Böylece köprü vazifesini daha güzel bir şekilde yapmış olacağız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum, iyi bir çalışma olmasını diliyorum” diyerek görüş ve dileklerini paylaştı.

TAVSİYELERİMİZ;

Kent Konseylerinin kentte köprü vazifesi görmesi ve yönetişime katkıda bulunmasının sağlanması.