“Mersin Müzik Festivali Nasıl Olmalı?” Konulu Çalıştay
  • Anasayfa
  • Haberler
  • “Mersin Müzik Festivali Nasıl Olmalı?” Konulu Çalıştay

“Mersin Müzik Festivali Nasıl Olmalı?” Konulu Çalıştay

By In Haberler On 12 Ocak 2018


Çalıştay, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin daha etkili, verimli ve sürekli olabilmesi konularında Festivale maddi, manevi destek vermiş kişi ve kurumların gözlem ve görüşlerinin bir arada sunulması amacıyla Mersin Kent Konseyi önderliğinde düzenlenmiştir.

Çalıştaya, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, MBB Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Opera ve Bale Müdürlüğü, Akdeniz Opera ve Bale Derneği, İçel Sanat Kulübü, Mersin Kent Merkezi Güzelleştirme Platformu, Mersin Fotoğraf Derneği, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yönetim Kurulu ve Mersin Kent Konseyi Kültür- Sanat Çalışma Grubu Temsilcileri katılmıştır.

BAŞARILI BİR MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ İÇİN,

TAVSİYELERİMİZ;

  • Uluslararası nitelikteki festivaller bulundukları kenti temsil ettiklerinden o kente yönelik algıyı olumlu ya da olumsuz olarak etkileyebilmektedirler. Bu nedenle Mersin halkı, yöneticileri, kurum ve kuruluşları Festivale sahip çıkmalı ve desteklemelidir.
  • Festivalin yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da tanıtımının yapılmasının önemine değinmek gerekir. Bunun için yurt dışından da yazar ve eleştirmenlerin davet edilerek Festival haberlerinin yabancı medyada da yayınlanmasının imkânları araştırılmalıdır.
  • Festivalin uluslararası seyirci kitlesine sahip olması ve Avrupa’da en iyi ilk ona girmesi için stratejiler belirlenmelidir.
  • Festivale bugüne kadar destek vermemiş büyük, küçük kent ve ulusal kurum ve kuruluşlarının da destek vermesinin sağlanması, festivalin daha da gelişmesinin önünün açılması için çalışmalar yapılmalıdır.
  • Festivale gelen sanatçı, yazar ve eleştirmenlerle birebir ilgilenecek yetkin ve donanımlı kişilerden oluşan profesyonel ekibin kurulması, Mersin’i tanıtmak açısından gereklidir. Mersin için ileride birer iyi niyet ve tanıtım elçisi olarak kazanılmaları açısından önem taşımaktadır.
  • Festival Yönetimi, kentimizdeki Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Sanatçıları, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı  ve Mersin Üniversitesi Oda Orkestrası ile  işbirliği yaparak, Festival programında yer vererek kentimiz değerlerinin ulusal ve uluslararası camiada tanıtılması konusunda görev üstlenmelidir.
  • Üniversite gençliğinin Festival etkinliklerine daha büyük boyutta katılabilmesi için kentimizde bulunan Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi Yönetimleri ile organik bağlar kurulmalıdır.  Üniversite gençliğini kazanmalı ve etkinliklere katılımları sağlanmalıdır.