Sarıkeçili Çocuklar Projesi

Sarıkeçili Çocuklar Projesi

By In Haberler On 12 Ocak 2018


Amaç; 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen ‘Sarıkeçili Çocuklar Projesi’ kapsamında Gülnar ve Mut ilçelerinden gelen konargöçer okullarında başarılı olan 17 Sarıkeçili çocuğun, çeşitli eğitimler ve sosyal aktiviteler ile etkin ve güzel vakit geçirmelerini sağlamak.

Program kapsamında Eshab-ı Kehf, Deniz Müzesi, Tarsus Hayvan Parkı gezisi ile Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini de gezerek kentin güzelliklerini görme şansı yakalayan Sarıkeçili çocukların, tenis, yüzme ve oryantiring gibi farklı spor dallarını da tanıma fırsatı bulmaları. Sahil kenarında yapılan sabah sporu ile güne sağlıklı başlayan çocukların, akşamları yapılan kitap okuma saati ile de kitap okuma alışkanlığı kazanmalarının sağlanması.

Sonuç;

Bu projenin kendileri ve çocukları için büyük bir fırsat olduğunu belirten Sarıkeçili veliler, bu proje sayesinde çocuklarının belki de hayatları boyunca göremeyeceği etkinliklerle tanışabilmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Veliler, katıldıkları eğitimler ile kendilerinin de bilinçlendiklerini belirterek, bu imkânı sağlayan  tüm Kurumlara teşekkürlerini iletmişlerdir.

TAVSİYELERİMİZ;

Her çocuk bir cevherdir. Bu çocukları göç etmeyen, yerleşik çocuklarla entegre edecek (Sarıkeçililerin takvimine uygun olarak) projeler geliştirilmesi ve bu projelerin gerçekleştirilmesi.