İklim Değişkliği ve Hava Kirliliği Çalıştayı

İklim Değişkliği ve Hava Kirliliği Çalıştayı

By In Haberler On 13 Ocak 2018


Mersin Kent Konseyi’nin organize ettiği ‘Hava Kirliliği’ Çalıştayı 28.01.2016 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir.. Gerçekleştirilen Çalıştay’a Sivil Toplum ve Kamu Kurum temsilcileri katılmıştır.

Amaç;

Mersin de Hava Kirliliğini ortaya çıkaran sebepleri, ilgili kurum ve kuruluşlar ile birlikte tespit etmek, kalıcı çözüm bulmak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek.

Sonuç;

Kentimizde hava kirliliğinin sağlıklı bir şekilde ölçülmesi ve vatandaşlarımızın soluduğu hava kalitesini öğrenmeleri için Mersin’de hava kirliliğini ortaya çıkaran sebepleri ilgili kurum ve kuruluşlar ile birlikte tespit etmek, kalıcı çözüm bulmak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla yapılan bu Çalıştay neticesinde; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İl genelinde, ölçümlerin hangi noktalara, kaçar adet ve hangi parametrelerin göz önüne alınması gerektiğinin tespiti amacıyla ’Hava Kalitesi Ön Değerlendirme Projesi‘ni hayata geçirmiştir.

TAVSİYELERİMİZ;

Hava Kirliliği Ölçüm Cihazlarının sayısının arttırılması, ölçümlerin bilinçli şekilde yapılması sağlıklı bir kent olmamızın önünü açacaktır.