Kadın ve Siyaset Komisyonu Mahalleden Meclise, Heryerde Eşit Temsil
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Kadın ve Siyaset Komisyonu Mahalleden Meclise, Heryerde Eşit Temsil

Kadın ve Siyaset Komisyonu Mahalleden Meclise, Heryerde Eşit Temsil

By In Haberler On 13 Ocak 2018


Mersin Kent Konseyi, “Mahalleden Meclise Her Yerde Eşit Temsil” adlı seminer düzenledi. Yerelde, seçme ve seçilme hakkının elde edilişinin 86. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen seminere kadınların ilgisi oldukça yoğun oldu. Kongre ve Sergi Sarayı’nda 02.04.2016 tarihinde gerçekleşen seminerde Kadın Hareketi Aktivisti Av. Hülya Gülbahar, kadın haklarının nasıl kazanıldığını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Amaç;

Türkiye’nin, kadın-erkek eşitliği konusunda istatistiklerdeki yerinin değişip değişmediğini ortaya koymak.

Sonuç; 

Kadın Hareketi Aktivisti Av. Hülya Gülbahar, Türkiye’nin, kadın-erkek eşitliği konusunda istatistiklerdeki yerinin değişmediğini, hatta daha da kötüye gittiğini yapılan araştırmaların sonuçlarına dayanarak belirtmiştir.

Türkiye, eğitim ve siyasi hayata katılım konusunda kadın-erkek eşitliğinde maalesef  bir ilerleme kaydetmemiştir. Türkiye, Dünya’da bu konuda geriye giden konumdaki az sayıda ülkeden biri olarak oldukça dikkat çekmektedir. Gerçekçi istatistikleri dikkate aldığımızda Türkiye’nin karşılaştırmalı ülkelerin en sonlarında yer aldığı görülmektedir.

Kadınların yasal haklarını, büyük mücadeleler neticesinde ve gösterdikleri direnişler sayesinde aldığını ifade eden Gülbahar, “Baskının olduğu her yerde direniş vardır” diyerek tarihte kadınların hakları için yaptıklarını mücadeleleri aktarmıştır.