Thomson Spirit Gemisi Mersin Limanında

Thomson Spirit Gemisi Mersin Limanında

By In Haberler On 13 Ocak 2018


14.03.2016 tarihinde kentimizi ziyarete eden Thomson Cruise yolcularına herhangi bir karşılama organizasyonu yapılmadığından dolayı Kent Konseyi yetkililerine müracaat ederek şikâyetlerini dile getirmişlerdir. Gemilerinde, yaklaşık bin yolcunun olduğunu ve genel itibari ile organizasyon eksikliğinden dolayı tuvalet, döviz bürosu, alışveriş yapılacak yerleri bulamadıkları için Mersin’e bir daha gelmek istemediklerini ve Mersin’i kendilerine soran kişilere tavsiye etmeyeceklerini belirtmişlerdir.

Amaç;

Söz konusu eksiklik Kent Konseyi tarafından ilgililere bildirilmiş olmasına rağmen kentimize 14.04.2016 tarihinde gelen Thomson Cruise gemisi için herhangi bir karşılama organizasyonu yapılmadığı tarafımızca tespit edilmiştir. Günlük tur için ayarlanan üç otobüs yaklaşık 120 kişilik kapasiteyle hizmet verebilecek durumdadır. Ancak gemiden Kente ayak basacak 800 kişi için herhangi bir planlamanın yapılmadığından yolcular gemiden inmemiştir. Bu nedenle  hem ilimizi tanıtma hem de Kentimizde alışveriş yapma imkânı sağlamak amacıyla, ancak son aşamada (15.04.2016 tarihinde) Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi koordinasyonuyla, MDTO, MTSO, SKAL, MIP, Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Mersin Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü ve gönüllüler ile birlikte karşılama organizasyonu planlaması yapılmıştır.

Sonuç;

Söz konusu organizasyondan sonra gemiden inen turistler yabancı dil bilen gönüllüler tarafından bilgilendirilmiştir.

Kurulan stantlarda ili tanıtıcı broşürler verilmiş. Halk oyunları ve kırmızı halıyla karşılama yapılmıştır.

800’den fazla turist, 3 panoramik ve 6 ring otobüsü turlarıyla ve 20’den fazla sefer ile şehir merkezi, alışveriş merkezleri ve tarihi alanlara ulaşımları sağlanmıştır.

Turistler başta yaşanan sıkıntılardan sonra gerçekleştirilen bu organizasyondan çok memnun şekilde gemilerine dönmüş ve ileride daha geniş bir zaman ayırarak Mersin’i ziyaret etmek istediklerini ve Mersin’i herkese tavsiye edeceklerini bildirmişlerdir.

Söz konusu turistlerin gün içinde Mersin için yarattıkları maddi katkı, yaklaşık olarak 250.000 TL olmuştur.

Organizasyona katkı sunan Temsilciler Thomson Cruise gemisi kaptanına nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Kaptan Leonidas Panapoulos, Mersin’i turist dostu bir kent olarak hatırlayacaklarını belirterek, sıcak karşılama için de teşekkür etti. Kaptan Panapoulos ayrıca, düzenlenen turlar haricinde Mersin’in barındırdığı ve heyet tarafından dile getirilen, kurvaziyer gemileri için özel hazırlanmış diğer rotaları da birimlerine ileteceğini vurguladı.

TAVSİYELERİMİZ;

Yurt dışından gelen turistlerin -özellikle bu tür toplu halde Kente giriş yapmış olan turistlerin, en güzel şekilde ağırlanması için  Mersin’deki sektör dinamiklerinin bir araya gelerek olaya planlı ve etkin bir şekilde müdahil olmaları.