Mersin Maratonu

Mersin Maratonu

By In Genel, Haberler On 22 Ocak 2018


Mersin Kent Konseyi önderliğinde, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, TÜRSAB gibi paydaşların da dahil olduğu Mersin Maratonu Projesi çalışması 4 Mayıs 2016 tarihinde saat 16.00 da Mersin Kent Konseyi Toplantı salonunda yapılmıştır.

Amaç;
Yapılacak toplantılarla, 2016 Kasım ayı içerisinde düzenlenecek olan Mersin Maratonu’nun başarılı olması, yurt içinde ve yurt dışında Mersin’in adını duyurulması, Mersin halkının katılımının sağlanması, eksikliklerin tespit edilmesi ve giderilmesi amaçlanmıştır.
TAVSİYELERİMİZ;
1) Mersin Maratonu için web sayfası yapılması gerekmektedir.
2) Her maratonun sonunda bir sonraki maraton için web sitesi hazır olmalı ve de- taylar oluşturulmaya başlanmalıdır.
3) Dünya yeni sporlar ve yeni heyecanlar peşinde olduğu için Uluslararası Olimpi- yat Komitesi de hareketli sporlarla oyunları başlatma kararı almış ve Sydney Olimpi- yatları’nı Tiratlonla başlatmıştır. Mersin için bundan sonrasında maraton yerine Triat- lon düzenlenmesini tavsiye ediyoruz. (Örneğin; Mersin Merkez ve Kızkalesi arasında TRİATLON yarışları düzenlenebilir).
TRİATLON: Üç farklı spor dalını tek bir yarış haline getiren dayanıklılık yarışıdır. Yüzme, bisiklet ve koşma dallarında bu sporlar sırasıyla yapılır. Sporcular ara vermek- sizin geçiş bölgelerinde bir spor dalından diğerine geçerler.