Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi

Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi

By In Genel, Haberler On 23 Ocak 2018


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi birlikteliğiyle organize edi- len ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle hayata geçirilen “Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi” 22.07.2016 tarihinde, Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ÇKÜ Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Mustafa Kemal Çokakoğlu, Daire Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldılar.

Amaç:
Bu proje ile sağlanan amaç, tra- fik yoğunluğunun azaltılmasının yanı sıra sağlık, turizm ve çevre politikalarına da olumlu katkı sağ- lamaktır.
Genel Sekreter Yardımcısı Ha- san Gökbel, “Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi” ile ilgili sunumuyla projenin tanıtımını gerçekleştirmiştir. Gökbel sunumunda, proje uygulama alanı Adnan Menderes Parkı olan, 6 kilometrelik parkurun Hilton Oteli önünden başlayıp, KİPA Alışveriş Merkezi’nin güneyinde tamamlandığını belirtmiştir. Projenin 30.07.2016’da “Bisiklet Festivali” adı altında bir şenlikle hayata geçeceğini vurgulayan Gökbel, “Bundan sonraki diğer entegre bisiklet yollarıyla beraber, işin ulaşıma dönük noktasının daha yükseklere çıkacağını ümit ediyorum” diyerek projenin hedefleriyle ilgili bilgi vermiştir.

Sonuç;
Proje kapsamında, Adnan Menderes kıyı şeridi üzerinde kurulacak “Akıllı Park Üniteleri” ve 6 adet “Akıllı Bisiklet Kiralama Terminali” ile akıllı bisikletler, 30.07.2016 günü “Bisiklet Festivali” kapsamında Mersinlilerin kullanımına sunulacaktır. Trafik yoğunluğunun azaltılmasının yanı sıra sağlık, turizm ve çevre politikalarına da katkı sağlayan “Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri”, kredi kartı ya da KENTBİS kartla da kullanılabilecektir.

ÖNERİMİZ:
Kiralama Terminallerinin ve gerekirse Park Ünitelerinin Mersin Tren İstasyonu ve okul önlerine de konulması için çalışmalar yapılması.