Mersin Kent Konseyi tarafından Avrupa Bisiklet Yarışması Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
  • Anasayfa
  • Genel
  • Mersin Kent Konseyi tarafından Avrupa Bisiklet Yarışması Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Mersin Kent Konseyi tarafından Avrupa Bisiklet Yarışması Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

By In Genel, Haberler On 26 Mart 2018


11/01/2017 tarihinde Avrupa Bisiklet Yarışması ile ilgili Mersin Kent Konseyi tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirilmiştir.Sunumda konular şu şekilde ele alınmıştır;

Avrupa Bisiklet Yarışmasıyla 1-31 Mayıs tarihleri arasında en çok bisiklet kullanan Avrupa Kentleri belirlenecektir. Çevreci ve sağlıklı bir ulaşım farkındalığı yaratmayı hedefleyen bu etkinlik ile kent sakinlerinin bisiklet kullanım alışkanlıklarının arttırılması sağlanırken, aynı zamanda Mersin’in uluslararası platformlarda tanıtımı yapılmış olacak. 1 ay boyunca kullanılan güzergahların tespiti ile Mersin Kenti ısı haritası çıkartılacak ve bu doğrultuda Mersin bisiklet yollarının düzenlenmesinde bu veriler esas alınacak.
Cep telefonuna ücretsiz Naviki uygulamasının indiren tüm bisiklet kullanıcıları kayıt sürecini tamamlayarak yarışmaya destek verebilecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi koordinasyonunda yürütülen organizasyona, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, MIP ve ilçe belediyeler de destek oluyor.
Türkiye’den ise sadece iki şehir var. Birisi geçen sene de katılmış olan İzmir ve bir diğeri de yarışma ile bu yıl tanışan Mersin.