2. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri

2. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri

By In Genel, Haberler On 6 Kasım 2018


Tarsus’un eşsiz mutfağında yüzyıllardır pişen yöresel lezzetlerin tanıtılması amacıyla 2-3 Kasım tarihlerinde ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ nin ikincisi düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Kent Konseyi  ve Mersin Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri, Kubat Paşa Medresesi önünde yerli ve yabancı gurme, şef, yazarlar ve ustaların katılımıyla başladı.

Geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, doğal, kültürel ve toplumsal zenginlikleri ile damak lezzetlerini birleştiren Tarsus mutfağı gastronomi günleri ile Türkiye’ye ve dünyaya açıldı. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü gezi ve yemek yazarlarının yoğun ilgi gösterdiği Gastronomi Günleri ile Tarsus ikinci kez kapılarını gurmelere açtı.

Tarsus’un yöresel lezzetlerinden olan fındık lahmacun, Tarsus şalgamı, Tarsusi kahvesi, kaynar, Tarsus beyazı, Tarsus yayla bandırması, dilme, karakuş tatlısının tanıtıldığı gastronomi günleri vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Gastronomi ve Araştırma Günleri sayesinde Tarsus mutfağının zenginlikleri ortaya çıkarılırken, tarihi güzellikler de tanıtıldı. Birçok ülkeden katılımcının olduğu, şeflerin, konunun uzmanı yazarların ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenlerin katıldığı etkinlik ile Tarsus mutfağının zenginlikleri gün yüzüne çıktı. Düzenlenen etkinlikte ziyaretçiler Tarsus’un yöresel lezzetlerini yakından tanıma ve tatma imkânı buldu.