25. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurul Toplantısı
  • Genel

25. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurul Toplantısı

By In Genel, Haberler On 8 Ocak 2019

5-6 Ocak 2019 tarihlerinde Nilüfer Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşen 25. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 24. Dönem Başkanı olan Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, 25. Dönem Başkanlığını Nilüfer Kent Konseyi’ne teslim etti.

Devir teslimin ardından oluşturulan divana, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru seçildi.

25. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurul Toplantısı’nda değerlendirilen ekonomide yaşanan son gelişmeler için konunun uzmanlarıyla aşağıdaki çözüm önerilerinin ulusal gündeme taşınmasında yarar görülmüştür.

1. Ekonomik büyümenin dış borç ve sıcak para ile değil, öz kaynaklarla sağlanmalıdır.
  2. Dayanışmacı ekonomi modeline yeniden geri dönülmeli, kooperatifler, birlikler teşvik edilmelidir.
  3. Üretim ve ihracata yönelik yatırımlar ekonomik büyümenin merkezine alınmalıdır.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu kooperatifçiliğin krize alternatif bir çözüm önerisi olarak yerel yönetimlerin ve kamuoyunun gündemine taşınmasında görev alması gerektiğini belirtir ve bu bağlamda kooperatifçilik konusunda yönlendirme için kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve kent konseylerinin ilgili çalışma gurupları ile birlikte bilgilendirme, bilinçlendirme yaparak  kooperatifçiliğin doğru örnekleri  sunulmasının  önemi  vurgulanmıştır.

25. Türkiye Kent Konseyleri Platformu