Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi; “Bir Kent, Engelli Haklarının Kullanıldığı Ölçüde, Yaşanılabilir Bir Kenttir.”
  • Anasayfa
  • Genel
  • Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi; “Bir Kent, Engelli Haklarının Kullanıldığı Ölçüde, Yaşanılabilir Bir Kenttir.”

Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi; “Bir Kent, Engelli Haklarının Kullanıldığı Ölçüde, Yaşanılabilir Bir Kenttir.”

By In Genel, Haberler On 8 Ocak 2020


Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Seçimli Genel Kurulu Toplantısında Yeni Dönem Başkanını seçti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşen toplantıda; Engelliler Meclisi başkanlığına Mersin Engelliler Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Mürsel Çiftçi seçildi.

Mersin Kent Konseyi çatısı altında oluşturulan Engelliler Meclisi, üyelerinin büyük çoğunluğunun katılımı ile gerçekleşti. Seçimli genel kurulun açılış konuşmasında, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, engellilerin sorunlarının farkındalığı ile birçok güzel projeye birlikte imza atılacağına olan inancını paylaştı.

Burakgazi konuşmasında; “Bir kentin nitelikli ve yaşanılabilir bir kent olduğunun en büyük göstergesi engellilere sağladığı haklardır. O hakların kullanabildiği ölçüde, o kent yaşanılabilir kenttir.” diyerek bu konuda özellikle kent konseylerinin üzerine düşen özel sorumluluk olduğunu ifade etti.

Engellilerin en büyük sorununun engelli hakları alanının istismarı olduğunu vurgulayan Burakgazi, “Ne yazık ki Mersin’de Engelliler alanı istismar edilmekte. Bu kadar büyüklükte suistimal edilen başka hiçbir alan yoktur. Bu en önemli konumuzdur. Lütfen bu yüzden özellikle rica ediyorum sizler kendinize, kendi sorunlarınıza sahip çıkın.” dedi.

Başkan Burakgazi konuşmasını “Kent konseyi bir kentin hakkını hukukunu korumakla görevlidir. Siz kendi sorununuza ne kadar çok sahip çıkarsanız, o alanın sorunları o kadar çok bertaraf edilmiş olur. Bu yolculuğu işbirliği ve uyum içerisinde, sağlıklı bir şekilde birlikte yapacağız. Hep birlikte olacağız, alanlarda birlikte olacağız. Bu gün burada yapılacak seçimde seçilemeyen arkadaşlarımızın fikirleri, düşünceleri ve projelerinin de çalışmalarımıza yansıması, hayata geçmesi için fırsat vereceğiz. Çokça proje üreterek engellilerin yaşamına dokunacak, onların mutlu olacağı bir çalışma düzeni kuracağız.” sözleri ile tamamladı.

Başkan Burakgazi’nin konuşmasının ardından oluşturulan divan kurulu, yeni dönemde görev alacak Engelliler Meclisi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin seçimine geçti. Seçimli genel kurulda açık oylama ile başkan ve yürütme kurulu üyeleri belirlendi.

Toplumsal yaşamın her alanında, üretim, iş, siyaset, kültür, sanat, sportif faaliyetlerde söz sahibi olmak, engelli birey sorunları ve sorumluluklar konusunda kentin tüm dinamiklerinin ve kenttaşların bilinçlenmesini sağlamak,  kent yönetiminde ve karar alma süreçlerinde etkin rol almak, sorunlarına yönelik görüş ve çözümler üretebilmek ve “Biz de Varız” demek için, Engelli Meclisi Başkanını Mürsel Çiftçi olarak tercih etti.

Engelliler Meclisi yeni dönem Başkanı Çiftçi; “Engelliler Meclisi olarak, yürüttüğümüz faaliyetlerle, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın daha da arttırılması, sorunların belirlenmesi ve çözüm yollarının oluşmasında kilit aktör olduğumuzun bilincindeyiz. Toplumsal yaşama tam ve etkin katılabilmek, fırsat eşitliliği, erişebilirlik ve kimliklerimize saygı duyulmasını sağlamak için, kısacası ‘Engelsiz Yaşam’ için, her türlü çalışmayı ve iradeyi ortaya koymaya hazırız.” dedi.

Toplantı, genel kurul üyelerinin dilek ve temennilerini dile getirmeleriyle sona erdi.