Mersin’de Yaşam Herkes İçin Ayrıcalık Olmalı
  • Anasayfa
  • Genel
  • Mersin’de Yaşam Herkes İçin Ayrıcalık Olmalı

Mersin’de Yaşam Herkes İçin Ayrıcalık Olmalı

By In Genel, Haberler On 14 Ocak 2020


Mersin’in her yönüyle sağlıklı ve çağdaş bir kent olması için, bize yaşamı sunan doğanın ve yaşamı paylaştığımız hayvanların haklarıyla ilgili farkındalık ve duyarlık yaratmak amacıyla, Mersin Kent Konseyi Doğa ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu çalışmalarına başladı.

Gönüllülük esasına dayanarak doğa ve hayvan severlerin bir araya gelmesiyle oluşan çalışma grubunun ilk toplantısında, Petical Hayvan Hastanesi sahibi Mehmet Orhan Özbaba grup sözcüsü olarak seçilirken, MBB Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı temsilcisi İsmet Oğulcan Karakuş raportör seçildi.

Yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz kentlerden biri olan Mersin’de yaşamanın herkes için ayrıcalık olması gerekliliğinden hareket eden çalışma grubunun amaçları, doğa ve hayvan haklarını korumak, toplumu bu yönde bilinçlendirmek, bilgilendirme ve farkındalık hedefli etkinlikler ve eylemler gerçekleştirmek olarak belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde Mezitli’de yaşanan orman katliamının da masaya yatırıldığı toplantıda, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Orman Bölge Müdürü ile yapmış olduğu görüşme hakkında bilgiler paylaştı. Kent Konseyi olarak konunun sonuna kadar takipçisi olunacağı vurgusu bir kez daha yapıldı.