“Sağlıklı Kent, Sağlıklı Toplum”

“Sağlıklı Kent, Sağlıklı Toplum”

By In Genel, Haberler On 16 Ocak 2020


Kentimizde var olan sağlık sorunlarının belirlenmesi ve sağlık konusunda halkı bilgilendirici eğitim toplantıları düzenlenmesi amacıyla oluşturulan Mersin Kent Konseyi Sağlık Çalışma grubu yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi.

“Sağlıklı Kent, Sağlıklı Toplum” ilkesi ile yeni dönem çalışmalarına başlayan Sağlık Çalışma Grubunun, öncelikle grup sözcüsü ve raportör seçimi yapıldı. Yeni dönemde Sağlık Çalışma Grubu grup sözcüsü oy birliğiyle Mersin Üniversitesi temsilcisi Özlem Elvan olurken, Mersin Eczacı Odası temsilcisi Tüba Güleç Duru ‘da raportör olarak seçildi.

Mersin Kent konseyi bünyesinde kurulan Sağlık Çalışma Grubunun ilk toplantısında sağlık konusunda halkın bilişsel düzeyini yükseltmeye yönelik projelerin hazırlanmasının yanı sıra fiziksel ve ruhsal her yönüyle sağlıklı toplum oluşturulması vurgusu yapıldı. Özellikle ‘mülteci sorunu ve salgın hastalıklardaki artış’ konularına dikkat çekilirken, bu kapsamda diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte işbirliği içerisinde, projeler üretilmesi, stratejiler geliştirilmesi ve kent dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerekliliği ifade edildi.