Bir Kenti Bilinir ve Tanınır Yapan, Kültür ve Sanat Etkinlikleridir
  • Anasayfa
  • Genel
  • Bir Kenti Bilinir ve Tanınır Yapan, Kültür ve Sanat Etkinlikleridir

Bir Kenti Bilinir ve Tanınır Yapan, Kültür ve Sanat Etkinlikleridir

By In Genel, Haberler On 22 Ocak 2020


Kentin, sanatın her dalı ile ve sanat dallarının birbiri ile kucaklaşmasına aracı olabilme amacını taşıyan Mersin Kent Konseyi Kültür – Sanat Çalışma Grubu ilk toplantısını 21.01.2020 tarihinde gerçekleştirdi.

Mersin Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda Başkan Faik Burakgazi, kente değer katan ve bilinir, tanınır bir kent olmayı sağlayan en önemli faktörlerin başında kültür ve sanat etkinliklerinin geldiği vurgusunu yaparak, Mersin’in bu alanda en donanımlı kent olması yönünde hiçbir engelin olmadığını belirtti.

İlk defa bir araya gelen temsilcilerin sıcak bir tanışma sohbetinin ardından, grup sözcüsü ve raportör seçimine geçildi. Yapılan seçim sonucunda oy birliği ile Mersin Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışma Grubu yeni dönem grup sözcüsü Mersin Dostları Fikir Kulübü Başkanı Vahap Kokulu, raportörü ise Mersin Devlet Opera ve Bale temsilcisi Serhat Kaya olarak belirlendi.

Mersin’in, kültür ve sanat yönü değerlendirilirken, mevcut potansiyeli ile bulunduğu yer hakkında analizler yapıldı. Yüksek sanat potansiyeline rağmen Mersin’in neden ‘Sanat Kenti’ olamadığı masaya yatırıldı. Ayrıca, toplantıya katılım sağlayan temsilciler ‘Serbest Kürsü’ ile yapılacak çalışmalar, sanat üretimleri ve projeler hakkındaki fikirlerini dile getirdi.