Çocukların Hayallerine Dokunan Proje ‘Sarıkeçili Çocuklar Projesi’
  • Anasayfa
  • Genel
  • Çocukların Hayallerine Dokunan Proje ‘Sarıkeçili Çocuklar Projesi’

Çocukların Hayallerine Dokunan Proje ‘Sarıkeçili Çocuklar Projesi’

By In Genel, Haberler On 6 Şubat 2020


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi işbirliğinde yürütülen ve geleneksel hale gelen ‘Sarıkeçili Çocuklar Projesi’ bu yıl 5.inci kez gerçekleşti.

Konargöçer olarak yaşayan çocukların hayallerine dokunan proje, bu yıl 26 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında düzenlendi. Derslerinde başarılı olan, Mersin’in Aydıncık İlçesi’nden 18, Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy Mahallesi’nden 13 olmak üzere toplam 31 çocuk hem sosyal aktivitelere katıldı hem de kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıdı.

Çocukların yeme-içme, konaklama ve ulaşım gibi tüm giderlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı proje kapsamında çocuklar için dolu dolu bir etkinlik programı hazırlandı. Bir haftalık etkinlik kapsamında sabah sporu ile güne başlayan çocuklar yüzmeden jimnastiğe, tenisten bisiklet ile kent turuna kadar birçok sportif faaliyete ilk kez katılma şansı elde ettiler. Boş zamanlarında ise kitap okuyup, satranç ve dart oyunu oynadılar, sinema, tiyatro gibi bir çok etkinliğe katıldılar.

Mersin Kent Konseyi Başkanlığı, programın üçüncü gününde Macit Özcan Spor tesislerinde öğrencileri ziyaret etti. Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi çocuklarla uzun süre sohbet ettikten sonra onlara kitap ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlayacak puzzle hediye etti.

Öğrencilerin sosyalleşmesine,  kültür birikimlerinin artmasına ve özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlayan bu projeyi çok önemsediğini dile getiren Başkan Burakgazi, çocukların hayatına dokunmanın geleceğe dokunmak olduğunu ifade etti.

Aydıncık, Erdemli ve Mezitli’nin dağlık kesimlerinde konargöçer olarak hayatlarını sürdüren Sarıkeçili çocuklara yönelik olan proje, öğrencinin toplumsal etkileşiminin artmasını sağlayarak, hayata bakış açısının ve ufkunun geliştirilmesini amaçlıyor.