Gençler, Geleceği Yönetecek

Gençler, Geleceği Yönetecek

By In Genel, Haberler On 12 Şubat 2020


Seçimli Genel Kurulu Toplantısını rekor katılım ile gerçekleştiren Mersin Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yeni Dönem Başkanını seçti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen toplantıya, 41 temsilcinin 40’ı katılım sağlayarak gençliğin kararlılığını ortaya koydu. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’in de konuk olarak katıldığı toplantıda Gençlik Meclisi başkanlığına Mersin Çağ Üniversitesi’nden Cansu Aşıcı seçildi.

18-28 yaş arasındaki gençleri Mersin Kent Konseyi çatısı altında buluşturan Gençlik Meclisi, Seçimli genel kurulun açılış konuşmasında, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, geleceğin yapı taşlarının gençler olduğunu vurguladı.

Başkan Burakgazi Kent Konseylerinin dünyadaki oluşum sürecini anlatarak “Kent Konseyi Gençlik Meclisi; hoşgörü ve uzlaşma ilkeleri ışığında, gençlerin özellikle yerel yönetimlerde söz sahibi olabilmesini hedefleyen, katılımcılık, sürdürülebilirlik, yaşanabilirlik, kentsel hakların geliştirilmesi konusunda düşüncelerini açıkça söyleyebilme, çözüm üretebilme, karar alabilme ve uygulayabilme mekanizmaları geliştirmeyi sağlayan ve kendi sorunlarına sahip çıkmalarını özendiren demokratik bir platformdur” ifadelerini kullandı.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi; “Sizler buraya seçilerek geldiniz. Her biriniz yarın bu ülkenin yöneticileri olacaksınız. Yaşamın her alanında bu ülkenin gençleri olarak sizler olacaklasınız. Gelecek sizlerle şekillenecek, bizim kuşaktan çok daha ilerde bir anlayış ve bakış açısı ile donanımlarınız ile geleceği yöneteceksiniz.” dedi.

Başkan Burakgazi’nin konuşmasının ardından oluşturulan divan kurulu, yeni dönemde görev alacak Gençlik Meclisi başkanı ve 8 asil, 8 yedek üyeden oluşan yürütme kurulunun seçimine geçti.

Toplumsal aidiyet duygusu ve toplumsal bilinç ile ortak problemleri gençlerin gözüyle irdelemek, nedenleri tespit etmek ve bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek, gençlerin sosyal gelişimlerini destekleyici politikalar üretmek, potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilecekleri imkan ve zemini hazırlamak amacıyla Gençlik Meclisi çatısı altında buluşan temsilciler, dönem başkanı olarak Çağ Üniversitesi’nden Cansu Aşıcı’yı belirlediler.

Gençlik Meclisi yeni dönem Başkanı Aşıcı; “Gençler olarak, toplumun tüm dinamikleri ile bir bütünlük oluşturmamız gerekliliğine inanıyorum. Evet, bizler büyük bir zincirin önemli halkalarıyız ama toplumsal olaylarda her kesimle birlikte hareket etmemiz, zinciri daha da büyütecek ve sağlamlaştıracaktır. Gençlik Meclisi çatısı altında yürüttüğümüz faaliyetlerle, üreteceğimiz projelerle daha yaşanılır bir kent için her türlü çalışmayı ve iradeyi ortaya koymaya hazırız.” dedi.

Toplantı, genel kurul üyelerinin dilek ve temennilerini dile getirmeleriyle sona erdi.