KENTİ MİS Kampanyasında Mersin Kent Konseyi’nden Farkındalık Yürüyüşü
  • Anasayfa
  • Genel
  • KENTİ MİS Kampanyasında Mersin Kent Konseyi’nden Farkındalık Yürüyüşü

KENTİ MİS Kampanyasında Mersin Kent Konseyi’nden Farkındalık Yürüyüşü

By In Genel, Haberler On 16 Şubat 2020


Mersin Büyükşehir Belediyesinin “Çevre Temizliği Haftası” kapsamında başlatmış olduğu KENTİ MİS kampanyası farkındalık yürüyüşü etkinliklerinin son günü Mersin Kent Konseyi öncülüğünde gerçekleşti.

Mersin Kent Konseyi, Akdeniz İlçesi İleri İlkokulu öğrencileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekiplerinin katılımıyla, temiz bir çevre ve temiz bir deniz için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüş etkinliklerinin sonuncusunu gerçekleştirdi.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi yürüyüş öncesi katılımcılara sıcak çorba ikramında bulundu. İleri ilköğretim okulundan gelen öğrenciler ile tek tek ilgilenen Başkan Burakgazi, MBB Bando Takımı ve Şehir Tiyatrosu oyuncuları ile birlikte farkındalık yürüyüşünü başlattı. Katılımcıların bando eşliğinde mavi ve yeşil yelekleri ile oluşturdukları kortej, Kent Konseyi binası önünden başlayıp, Balıkçı Barınağı’nda sona erdi.

Etkinliğe katılan İleri İlköğretim Okulu öğrencilerine, çevre temizliğinin yaşantımızdaki ve geleceğimizdeki önemi anlatıldı. Öğrenciler, ellerinde çöp toplama maşaları ile etraftaki çöpleri topladı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı bando ekibi, tiyatrocular ve sanatçıların da renk kattığı etkinliğin önemine dikkat çeken Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, “Büyükşehir Belediyemiz’in bu farkındalık etkinliğini, Kent Konseyi ve bileşenleri olarak biz de destekliyor ve önemsiyoruz. Çevre duyarlılığı ve bilincinin gelişmesi adına temizlik konusunda planlı ve programlı bir çalışma yürüten yerel yönetimlere, halkımızın da gereken desteği vermesi gerekmektedir. Bu konuda bizler de üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Fotoğraf Albümü için; https://www.facebook.com/pg/MersinKentKonseyi/photos/?tab=album&album_id=3664228696950630&__xts__%5B0%5D=68.ARDbDsEz5pOjOT4OHaKlYkABTA123m7nDSn6qdxrXr73sbDV9g1TgNNi0D2rOOcf2Io8TXjL_pcSiIXuVAwpHOEsYu_IjL4gNJ_zI1DTd9DsnPVhp5HKbm2WiBnaOWbq1tPuLXgV1R7oqarwL1DGD3mBuVg9Y5L7DYD4cD6jXwtlDQEDrWMaOOEHb3Fm3pzyyr2Jw1JXrO-y1cii-nUKfMCfPVw4mz1Yf6choDFK8JgulU7G1e8B44kb3a8WGMRbSWuThjGVmXfIrtgc3GFGLzeyF9Hfix0sRDJbjTdGASpHhAFwaLegJ5oyXljBQi17DkvJP6rCviYHfXKtvJQVfoMzQh1DT0HE5EkAKkKNC8j7HW8UZH_NCTyRCtp1P2CQzjus7dT-1NIic0NkuVQW-c_vX90uEwSB9rQaJBFU_FOiI2XQvaqHJ0aiZBGI_Pc7F8fmUbsljDknGi3xCpEi-pPCaQ&__tn__=-UC-R