Öğretmen Ağı, Bu Kez Yaratıcı Problem Çözme Programı Kapsamında “Öğrencilerin Hayatında Akran Zorbalığının Önüne Nasıl Geçebiliriz?” Sorusuna Yanıt Aradı
  • Anasayfa
  • Genel
  • Öğretmen Ağı, Bu Kez Yaratıcı Problem Çözme Programı Kapsamında “Öğrencilerin Hayatında Akran Zorbalığının Önüne Nasıl Geçebiliriz?” Sorusuna Yanıt Aradı

Öğretmen Ağı, Bu Kez Yaratıcı Problem Çözme Programı Kapsamında “Öğrencilerin Hayatında Akran Zorbalığının Önüne Nasıl Geçebiliriz?” Sorusuna Yanıt Aradı

By In Genel, Haberler On 18 Şubat 2020


Mersin Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen ​Deneyim Paylaşımı​ etkinliğinde öğretmenler, akran zorbalığını önlemeye yönelik yaratıcı çözümlerini meslektaşlarıyla paylaştı.

29 Kasım – 22 Aralık 2019 tarihleri arasında Mersin’de Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulu işbirliği ve ev sahipliğinde düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı’nda öğretmenler, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanarak akran zorbalığı konusunda yaratıcı çözümler geliştirdi.

Şimdiye dek akran zorbalığı, öğrenme merakının artırılması, çocuk katılımı, kapsayıcı eğitim, siber zorbalık, ekoloji gibi pek çok farklı konuya odaklanan Yaratıcı Problem Çözme Programı, bu kez ​“Öğrencilerin hayatında akran zorbalığının önüne nasıl geçebiliriz?”​ sorusuna yanıt aradı. Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulu ev sahipliğinde gerçekleşen 4 haftalık programın yürütücülüğünü, Ağ çalışmalarında gönüllü olan Değişim Elçileri Gözde Uysal, Ezgi İdemen Hazar ve Selcen Tuğba Aytaş üstlendi. Programa, Adana, Ankara, Batman ve Mersin,’den, farklı branş ve kademelerde çalışan toplam 36 öğretmen katıldı.

Program boyunca öğretmenler, yaratıcı çözüm fikirlerini okullarda test etti. Öğrencilerin, velilerin, okul idarecilerinin, konunun uzmanı kişi ve kurumların geri bildirimleriyle, çözümlerini geliştirdi. Çözümler, 15 Şubat 2020 günü Mersin’deki tüm eğitimcilerin katılımına açık şekilde düzenlenen Deneyim Paylaşımı etkinliğinde paylaşıldı. Deneyim Paylaşımı etkinliğinin ardından, Türkiye’nin her yerinden öğretmenlerin faydalanması için tüm çözümler ​www.ogretmenagi.org​ adresindeki Çözüm Merkezi’nde yayınlanacak.

Öğretmenlerin, meslektaşları ve farklı disiplinlerden kişi ve kurumlarla bir araya gelerek güçlenmelerini amaçlayan Öğretmen Ağı, çalışmalarını 2016’dan bu yana sürdürüyor. Ağ’ın uzun soluklu programlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, öğretmenlerin her gün karşılaştıkları problemlere yaratıcı çözümler geliştirmeleri için yeni bir yöntem öğrenmelerini sağlıyor.

Dünyanın en etkili problem çözme yöntemlerinden biri olarak kabul edilen Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin, öğretmenlerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde geliştirilmiş olan “öğretmence”sinden yararlanıyor. Programa katılan öğretmenler yeni bir metodoloji öğrenirken, aynı zamanda meslek hayatında karşılaştıkları zorlu bir probleme yönelik çözümü bizzat sahada uygulayarak geliştiriyor. Yaratıcı özgüvenleri artan öğretmenler, meslek hayatları boyunca beraberinde taşıyabilecekleri yaratıcı problem çözme becerisini kazanıyor.