ÇAĞRIMIZDIR!

ÇAĞRIMIZDIR!

By In Genel, Haberler On 5 Mart 2020


Ormanlarımız geçmişten devraldığımız ve gelecek nesillere devretmekle sorumlu olduğumuz en önemli hazinelerimizdir.

Yaşanabilir bir çevre ve insanlık için vazgeçilmez bir unsurdur. Karalar üzerinde yaşayan türlerin yarıdan fazlasına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, bitki örtüsünde ve toprakta büyük miktarlarda karbon depolayarak atmosferdeki karbon dengesini düzenleyen, küresel ısınmanın yavaşlatılmasına olanak sağlayan en önemli kaynaktır.

Ne yazık ki son yıllarda Mersinimizde art arda gelen orman katliamları geleceğimize vurulan balta gibidir. Toplum olarak duyarlılık en üst seviyededir. Son yaşanan katliamda, Mezitli ilçesinde bir gecede 1500 ağacın kesilmesinin ardından, katliamdan sorumluların ceza almamaları toplumda büyük bir yaraya sebep olmuştur.

Gelecek nesillerin yaşam ve oksijen kaynağı ormanları korumanın bir insanlık görevi olduğunu hatırlatarak, ilgili bakanlıklara, milletvekillerine, tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Caydırıcılıktan uzak cezalar yerine ciddi yaptırımlar uygulanmalı, mevzuattaki yasal boşluklar giderilerek yeni yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Katledilen orman arazileri hızla yeniden orman niteliği kazanacak şekilde ağaçlandırılmalıdır.

Ormanlarımızı koruma ve geliştirmenin, gelecek kuşaklara aktarmanın tarihsel bir görev olduğunun bilinciyle, aşağıda imzası bulunan Kent Konseyleri olarak Mersin Halkı adına, Mersin milletvekilleri başta olmak üzere siyasi iradeyi bu görevi icraya davet ediyoruz.

6831 sayılı Orman Kanunu bir an önce revize edilerek, uygulanabilirliği sağlanmalıdır. Kamu dinamiklerini harekete geçirecek iradeyi ortaya koymanız, Mersin Halkının talebi ve beklentisidir.

Mersin Kent Konseyi Faik BURAKGAZİ

Akdeniz Kent Konseyi Mustafa ERİM         

Mezitli Kent Konseyi Sibel GELBUL

Toroslar Kent Konseyi Ümit ERSAN                                               

Yenişehir Kent Konseyi Dilek ÇAKIR