Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.

Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.

By In Genel, Haberler On 1 Şubat 2023


Hadi Gelin Kan Dostumuz Olun !!! Mottosuyla başlattığımız; Kent Konseyimiz ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılay ve METODER’in (Talasemi ve Orak Hücre Anomi hastalar Derneği)işbirliği ile organize ettiğimiz kan bağış kampanyası Sağlık Çalışma Gurubumuzun üyeleri Dr.Ali TAMAM Talasemi Dern Başkanı, Diş Hekimleri Oda Başkanı Nilüfer KARASELÇUK, Doç. Dr. Özlem ELVAN , Prof Dr. Fügen ÖZCANASLAN , Kızılay Kan Merkezi Kan bağışçısı kazanım uzmanı Özden ALTUN, Uzm. Dr. Çocuk ve Genç Psikyatisti Aybüke Tuğçe MUSTAN, Uzm Dr. Bahar GÜNCAY ÇAT BAKIR (Mersin Büyükşehir Belediyesi ) Emine YALÇIN ( Eczacı) nın katılım gösterdikleri Basın Açıklaması ile başladı:
Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.

Bugün burada Mersin Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu olarak ülkemizin kan ihtiyacına dikkat çekmek için toplumsal sorumluluk bilinciyle her an hepimizin yüz yüze kalabileceği bu sorunla ilgili bir farkındalık çalışması başlattık.

Yaşam ırmağımız olan kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.
Her an hepimiz kana gereksinim duyabiliriz.

Kanser, Lösemi, Lenfoma, Hemofili, Talasemi, Orak Hücre Anemisi Hastaları, kazalar, yaralanmalar, cerrahi işlemler, afetler gibi çeşitli nedenlerle her gün çok sayıda kana ihtiyaç duyulmaktadır.

Tek kaynağının insan olduğu düşünüldüğünde kan ihtiyacı yalnızca kan bağışçıları tarafından karşılanabilmektedir. Bu nedenle sürekli ve düzenli kan bağışına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kan bağışı en güzel sosyal sorumluluk örneklerinden birisidir.

Kan transfüzyonu, bulaşıcı hastalıklar gibi pek çok riski içerir. Bundan dolayı “Güvenli Kan” sağlayabilmenin ilk koşulu “Güvenli Kan Bağışçısı”dır.

Güvenli kan bağışçısı ise gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışlayan kişidir. Kan bağışının, bağışçıya en önemli faydası hiç tanımadığı üç kişinin hayatını kurtarmaktır.

Pandemi nedeniyle azalan kan bağışları kış aylarının da eklenmesiyle kritik seviyelerin altına inmektedir.

Kan stoklarının yeterli seviyeye ulaştırılabilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için yapılacak kan bağışları ile birçok insana yaşam umudu olunabilir. Sizleri Kızılay’ın Kan Bağış noktalarına kan vermeye davet ediyoruz. Vereceğiniz her kan hayat kurtaracaktır.

Tüm kan bağışçılarımıza yaşama sundukları bu katkı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca Kan Bağışı kampanyasında bize destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine, Mersin Kent Konseyi’ne, Kızılay’a ve Metoder’e teşekkür ederiz.

Hadi gelin kan dostumuz olun.


Related Posts